Uit cijfers van opleidingsfonds Constructiv blijkt dat slechts 1 op 4 bouwbedrijven bezig is met het opleiden van zijn personeel. Dit inclusief de verplichte opleidingen, wat het verhaal nog schrijnender maakt. Bouwunie Limburg wil het tij keren, en gaat daarom in 2018 de opleidingsdag Puur Prof organiseren. “Tijdens Puur Prof programmeren we een hele reeks van gratis veiligheidsopleidingen voor bouwvakarbeiders”, zegt Davy Maesen, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie Limburg. “Hiervoor gaan we samenwerken met o.a Fortio Bedrijfsopleidingen, en kunnen we rekenen op de steun van Constructiv.”

Puur Prof zal plaatsvinden op 26 januari 2018 in de Grenslandhallen (Hasselt). Enkele voorbeelden van gratis opleidingen zijn: veilig werken op hoogte, EHBO, digitalisering, aansprakelijkheid, etc.

Om de opleidingsdag onder de aandacht te brengen, is Bouwunie Limburg alvast gestart met een promocampagne. Bedrijven kunnen deelnemen aan een actie, waarmee ze gevulde koelboxen voor op de werf kunnen winnen. Meer info over Puur Prof: volg deze link.