LawGives, een Amerikaans platform dat particulieren en bedrijven op weg helpt naar een advocaat, heeft een nieuwe kapitaalinjectie gekregen. Vialegis, een Belgisch rekruteringsbedrijf voor juristen, internet-expert Peter Hinssen én LRM investeren een aanzienlijk bedrag in het platform. Die laatste stelt als voorwaarde dat het bedrijf zich zal vestigen op de Corda Campus om zijn Europese activiteiten te ontwikkelen.

pieter gunstLawGives werd in 2013 opgericht door Pieter Gunst (foto), een Belgische advocaat, en zijn Britse kompaan Tony Lai. Vanuit Californië lanceerden ze het internetplatform LawGives, dat informatie bevat over juridische procedures en de bezoekers wegwijs maakt in de consultatie van de geknipte raadgevers. Qua budget en specialisatie zijn er immers grote verschillen.

Om bijkomend personeel aan te werven en het concept verder op punt te stellen, drong een kapitaalronde zich op. Met Vialegis als ‘lead partner’, legde ook LRM vers geld op tafel. De Europese activiteiten van de start-up zullen vanuit Hasselt aangestuurd worden.