De koepel van zelfstandige supermarktuitbaters Alvo is bereid om alle vestigingen die Delhaize in Vlaanderen wil afstoten, door een Alvo-kandidaat te laten overnemen. Voor de Delhaizes in Genk, Lommel en Diest is er alvast interesse van C&B, dat in Limburg vier Alvo-verswinkels onder de vleugels heeft. Dat zeggen directeur Wouter Verhoeven van Alvo Kortessem (foto) en C&B (Alvo Limburg), en algemeen directeur Etienne Vanbosseghem van Alvo. “We zijn nu contact aan het opnemen met Delhaize om één en ander te bespreken,” zegt Vanbosseghem.

Delhaize kondigde woensdag een flinke reorganisatie aan. Daarbij zullen ongeveer 2.500 jobs worden geschrapt en zullen ook 14 zelf uitgebate Delhaize-supermarkten in ons land worden afgestoten. “Wij zijn geïnteresseerd in de acht Delhaizes in Vlaanderen,” zegt Vanbosseghem. “Wij zijn immers altijd op zoek naar opportuniteiten die onze groei kunnen schragen. Let wel, wij zullen desgevallend niet zelf de Delhaizes overnemen, maar hebben daar wel een aantal geïnteresseerde zelfstandige uitbaters voor die bij Alvo zijn aangesloten. Wij zullen wel één en ander helpen coördineren.” Bij de 14 getroffen Delhaizes werken in totaal ongeveer 700 mensen.

Voor de getroffen Delhaizes in Diest, Genk en Lommel is er alvast concrete interesse van CenB van Jan Dams. C&B (Alvo Limburg) beschikt nu over vier winkels in Limburg: Kortessem, Peer, Tessenderlo en Zonhoven. Daarnaast is ook supermarkt Broekmans B2 in Zolder aangesloten bij de Alvo-keten.

alvo management“Diest, Genk en Lommel zijn zeer interessante locaties voor ons,” zegt Wouter Verhoeven van C&B en directeur van Alvo Kortessem. “Als wij tot een akkoord kunnen komen met Delhaize, en het personeel van die winkels kan zich vinden in onze filosofie en voorwaarden, kunnen we een groot deel van deze mensen aan boord nemen. Maar hoeveel, dat kunnen we nu nog niet zeggen. Wij hebben alvast een aantal zelfstandige uitbaters op het oog.”

Bij de Delhaizes in Genk, Lommel en Diest werken in totaal 123 mensen. C&B gaat binnenkort ook twee nieuwe winkels bouwen in Neerpelt en Dilsen-Stokkem.