Bij Alro in Dilsen-Stokkem, specialist in oppervlaktebehandeling voor autoconstructeurs, wordt acht miljoen euro geïnvesteerd. Het bedrijf stoomt zich klaar om een antwoord te bieden op de snelgroeiende markt van elektrische voertuigen. De investering levert 35 extra jobs op.

Het bedrijf dat werd gesticht door Luc Thijs (foto) richt zich op het natlakken, elektrocoaten, poederlakken en assembleren van zowel kunststof als metalen onderdelen voor de auto-industrie. In de hele groep werken vandaag zo’n 722 mensen. Zij krijgen weldra het gezelschap van tientallen collega’s aangezien er stevige uitbreidingsplannen op tafel liggen. Die stomen het bedrijf klaar om de verdere groei van elektrische voertuigen op te vangen. Zo komen er installaties om -met een hoge nauwkeurigheid en volledig geautomatiseerd- grote metalen onderdelen op grote schaal selectief te ontlakken door het gebruik van een laserrobot. Die voorkomt dat bepaalde delen afgeschermd moeten worden voor het dompelproces. Het nieuwe proces zal onder meer voor Audi ingezet worden.

Om de opleidingen te financieren die het (bestaande en bijkomende) personeel moet volgen om deze processen onder de knie te krijgen, heeft Alro van Vlaams minister Muyters welgeteld 722.000 euro transformatiesteun gekregen. Uit hetzelfde fonds werden toelagen uitgekeerd aan Plukon in Maasmechelen, Sappi in Lanaken en E-Max in Dilsen- Stokkem.