Allrounders komen per uur starters steunen

VIC is de naam van het nieuwe bedrijf dat Bart Lowette heeft opgericht om de vele start-ups in Limburg te helpen met hun personeelsproblemen. “Het aanwerven van de eerste medewerker is meestal geen evidentie,” weet de voormalige plantmanager van een aantal internationale elektronicabedrijven. “De pas gestarte ondernemers hebben geen idee welk profiel ze eigenlijk zoeken. Ze willen bij voorkeur een jonge medewerker die zowat alles voor hen oplost: aankoop, boekhouding, administratie, logistiek, telefonie en als het even kan, ook nog ICT. Zulke wondermensen vind je natuurlijk niet…”

bart lowetteEn daarom is de cvba VIC of Virtual Company opgericht. “We zijn een coöperatieve vennootschap van verschillende zelfstandige dienstverleners, die de start-ups per halve dag of zelfs per uur kunnen inhuren,” legt Lowette uit. “Deze freelancers zijn door ons zeer zorgvuldig geselecteerd en worden ook meewerkende vennoten van VIC.”

VIC zocht en vond voor het concept financiële steun, onder meer bij Davy Jonckers en Peter Manet van Yontec. “De eerste klanten zitten in de pijplijn,” besluit Lowette.