Besco uit Alken, gespecialiseerd in software voor de verhoging van patiëntveiligheid, heeft de eerste grote buitenlandse orders binnen. Twee ziekenhuizen in de VS en drie in de het Midden-Oosten gaan vanaf 2018 werken met de software van Jos Bessemans en Bert Lantin.

“Nadat we de strategische keuze hebben gemaakt om onze producten in het buitenland te gaan verdelen, hebben zich lokale partners uit alle windstreken aangeboden”, zegt Bert Lantin. “Inmiddels hebben we verdelers in de VS, Canada, Portugal, Saudi Arabië, Bahrein, Australië en aanvragen uit China, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten.”

De eerste concrete resultaten laten zich voelen: “In januari starten we op in de eerste twee ziekenhuizen in de VS (Palomar San Diego en Poway Escondido). We hebben bovendien getekende contracten voor drie ziekenhuizen in het Midden-Oosten. Daarnaast hebben we een overeenkomst met de overheid in Bahrein om alle nieuwe (medische) instrumenten te markeren met een unieke code en te inventariseren. Dit alles is de start van een grote internationale erkenning voor de inspanningen en investeringen van de voorbije periode.”

Vooral voor stichter Jos Bessemans is de buitenlandse doorbraak belangrijk. “Het was zijn doel om Besco klaar te stomen voor de volgende generatie, en dat wordt nu geconcretiseerd”, besluit Bert Lantin.