Alders Transport uit Overpelt heeft zopas een bindend akkoord gesloten om met ingang van 1 januari 2017 alle activiteiten over te nemen van de firma Kruger Transport, gevestigd in Dortmund.

kruger-dortmundKruger Transport is al jarenlang actief in het internationaal transport van zowel gewone als uitzonderlijk zware staalrollen. Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van ongeveer 2 miljoen euro. Het personeel en de activiteiten van Kruger Transport vanaf de jaarwisseling worden ondergebracht in de vennootschap Alders Kruger Transport Gmbh, eveneens gevestigd in Dortmund. Alle aandelen van de nieuwe firma zijn in handen van de Alders Transport Groep.

“De overname kadert in de verdere uitbouw van de internationale activiteiten van Alders Transport,” zegt Managing Director Roel Smets. “De drijfveer voor deze overname is de kennis van de Duitse markt voor het vervoer van allerlei staalproducten en de toegang tot het ruime netwerk van klanten dat Kruger Transport heeft opgebouwd. Door dat te koppelen met onze inbreng van de financiële slagkracht, kennis en ervaring, ontstaat een belangrijk groeipotentieel voor de nieuwe entiteit in Dortmund.”

De Duitse markt is geen onbekende voor Alders Transport. “Het is zelfs altijd al de belangrijkste geografische regio geweest,” aldus nog Roel Smets. “Een uitbreiding van de activiteiten in het vervoer van staal, is dan ook van strategisch belang voor onze verdere groei.”