AJK uit Bocholt heeft van de rechtbank goedkeuring gekregen om de afdelingen voor containerhaaksystemen en voor het draai- en freeswerk van Hydrolift uit Bree over te nemen. Bijna 50 mensen maken mee de overstap naar AJK, die één van de belangrijkste klanten was van Hydrolift en er ook historische banden mee had.

Hydrolift, producent van industriële tanks en containerhaaksystemen, kwam vorig jaar in financieel zwaar weer en zocht in juni bescherming tegen zijn schuldeisers. (WCO type 3). AJK toonde interesse in een gedeeltelijke overname en krijgt hier nu groen licht voor van de rechtbank. Bij vonnis van 31 juli verhuizen beide afdelingen naar de firma uit Bocholt, inclusief 49 van de 75 werknemers bij Hydrolift. Ook het machinepark, de klantenportefeuille en de intellectuele rechten gaan over naar het bedrijf van Gunter Janssen.

“Met deze transactie garanderen wij de productie, verdeling en nazorg van containerhaaksystemen, nu onder de eigen naam AJK”, zegt Gunter Janssen. “Tot eind 2017 zullen de activiteiten plaatsvinden in Bree, waarna de hele unit zal overgebracht worden naar AJK in Kaulille (Bocholt).”