Marc Lambotte, sinds vorig jaar CEO van de federatie van technologiebedrijven Agoria, heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan een aantal technologische bedrijven in Sint-Truiden. Dat was onder meer het geval bij Punch Powertrain, MIC, Tenneco, VCST en Oerlikon Balzers Coating.

agoria sint-truiden“Ik moet bekennen dat ik niet wist dat deze stad zoveel hoogstaande technologie herbergt,” zei Lambotte (midden op de foto) tijdens een ontmoeting met de bedrijfsleiders. “Ik ben dan ook erg onder de indruk.”

In een debat met die Truiense bedrijfsleiders werd vastgesteld dat de toplui mekaar wel kennen, maar niet zo vaak ontmoeten. “Dit moeten we vaker doen,” was een veelgehoorde commentaar. Andere vaststelling was dat er nog meer werk moet gemaakt worden van een beter imago voor het technologisch onderwijs. De bedrijfsleiders waren voorts te spreken over de maatregelen van de regering om de loonkosten te verlagen, maar hielden het wat dat betreft toch vooral op een “eerste stap in de goede richting”.