2013 gaat de geschiedenisboeken in als een absoluut topjaar voor AEW, de aannemer van algemene elektriciteitswerken met hoofdkantoor in Hasselt. In het (weliswaar verlengde) boekjaar steeg de omzet van 16 naar 25 miljoen euro. “Maar ook als we de cijfers op jaarbasis vergelijken, behalen we zo’n 35 procent meer omzet en zelfs een verdubbeling van het rendement,” zegt algemeen directeur Theo Helven. “Daar zijn we erg blij mee.” De winst voor belastingen verdrievoudigde zelfs tot meer dan een miljoen.

AEW HasseltHelven is niet pessimistisch over de toekomst. “Het orderboekje is goed gevuld. Al moet er meteen worden bijgezegd dat 2014 allicht niet zo rooskleurig zal zijn als 2013. We merken een enorme prijzendruk door het lagere volume van werk dat er momenteel voorhanden is. Er zijn meer inschrijvers voor de grote projecten en de bouwheren nemen ruim de tijd om te shoppen.”

AEW behoort sinds 2008 tot de Democo-groep, en is dus een zusterbedrijf van Vandenbriele (sanitair), DMI (vastgoed), Deholi (schrijnwerkerij), Demtec (onderhoud), AEW Green (PV-installaties) en AEW Security (beveiliging).