In Brussel (Event Lounge) werd dinsdagavond bekendgemaakt welke bedrijven zich het komende jaar een Great Place to Work mogen noemen. Niet dat we al een volledige uitslag hebben, maar één Limburgse onderneming haalde alvast de top 10: Actief Interim uit Lummen.

Met 66 kantoren in België en nog eens 54 in het buitenland is het bedrijfje van Mark Maesen intussen een internationale klepper. Actief beseft heel goed dat het aantrekken van uitzendkrachten afhankelijk is van de persoonlijke contacten met de medewerkers in de kantoren. Zij maken het verschil. Vandaar ook dat Actief Interim investeert in het eigen personeel. Met succes, want de organisatie werd enkele uren geleden in Brussel uitgeroepen tot één van de Best Workplaces 2017. Het gaat om een competitie van het Great Place To Work Institute, in samenwerking met Vlerick Business School en Jobat Media/Mark Magazine (Mediahuis).

Voor Mark Maesen, algemeen directeur van Actief Interim, zit het mensgericht karakter in het DNA van het bedrijf. “Onze medewerkers zijn de drijvende kracht, dus koesteren we ze bewust. Zij moeten zich goed in hun vel voelen op de werkvloer en elke dag met plezier en trots aan de slag kunnen gaan. Enkel zo kunnen zij op hun beurt het beste van zichzelf geven om werkzoekenden aan een fijne job te helpen én bedrijven de juiste werkkrachten te bezorgen.”

De inspanningen die Actief hiervoor levert, lonen. “Dat we het label van Great Place to Work hebben behaald, is het gevolg van de positieve getuigenissen van onze medewerkers. We zijn blij dat onze inspanningen om het onze mensen naar hun zin te maken, goed worden onthaald. We willen hen dan ook allemaal uitgebreid bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Met deze erkenning bewijzen we dat Actief Interim bestaat uit een ongelofelijk gedreven team dat met verenigde krachten werkt met mensen én voor mensen. Keep up the good work, dat gaan wij ook doen vanuit het management. Want trots, plezier en vertrouwen: daar moeten we blijvend in investeren voor onze medewerkers.”

Er was nog een Limburgs bedrijf dat de top 10 haalde, maar dan wel in de categorie met meer dan 500 werknemers: het gaat om Carglass, dat een abonnement lijkt te hebben in deze ranking.