bioracer-intercooler-topBioracer, fabrikant van aerodynamische schaats- en fietskleding, heeft dit jaar onder het cliënteel, maar liefst 94 medailles verzameld op allerlei (wereld)kampioenschappen en de Olympische Spelen. Nooit eerder was het bedrijf zo succesvol in de topsport. Tegelijk heeft Bioracer aan de E313 in Tessenderlo ongeveer een miljoen euro geïnvesteerd, onder meer in een innovatief speedcenter.

Toeval kan het niet zijn: de klanten van Bioracer wisten in 2016 94 medailles te verzamelen, waaronder 29 gouden. Daarbij waren vier gouden plakken op de Olympische Spelen (onder wie wielrenner Greg Van Avermaet), vier gouden op het WK Cross in Zolder en vier gouden op het WK op de weg in Doha.

Om dat te vieren werden de kampioenen uitgenodigd in Tessenderlo, waar ineens ook de investeringen getoond werden. Bioracer heeft ongeveer 1 miljoen euro gestopt in de uitbreiding van de gebouwen, met name een extra verdieping waar R&D, innovatieprojecten zoals het speedcenter, en design worden gecentraliseerd. Ook de showroom is vernieuwd.

De groep Bioracer telt nu in heel Europa zo’n 250 medewerkers, goed voor een omzet van bijna 20 miljoen euro. Dat is een groei van 20 procent. Het bedrijf kondigt ook enkele interne fietswissels aan: De broers Peter en Michel Croonen, die in 2006 de participatie van de LRM in Bioracer overkochten, hebben in samenspraak met Davy Vanstraelen (zoon van stichter Raymond Vanstraelen) de meerderheid in het bedrijf verworven. Huidig COO Danny Segers, die zichzelf ook inkocht, wordt klaargestoomd tot nieuwe CEO.

En oprichter Raymond Vanstraelen (69) zelf dan? “Ik ben gelukkig dat ik mij mag bezighouden met mijn echte passie, en dat is innovatie”, lacht hij. “Het bedrijf is in goede handen.”