Hammer-IMS, een spin-off van de KU Leuven die revolutionaire meetapparatuur maakt om bijvoorbeeld de dikte en het gewicht van papier of plastic te meten, strijkt neer op de Corda Campus. De start-up krijgt 800.000 euro risicokapitaal mee, verschaft door LRM en een ander fonds.

Hammer-IMS Tom Redant en Noël DefermOprichters Noël Deferm en Tom Redant hebben binnen de universiteitsmuren al 8 jaar onderzoek verricht naar deze gesofisticeerde apparatuur. Nu die op punt staat, zetten ze hun kennis om in een nieuw bedrijf. De toestellen van Hammer-IMS werken met millimeter-golven en draaien momenteel proef bij internationale papierproducenten en fabrikanten van plastic platen en folies, composiet, textiel, glaswol en andere materialen. De producten van Hammer-IMS bieden een alternatief voor de courante nucleaire meettoestellen, waarvan het gebruik onder impuls van de overheid, wordt afgebouwd.

“We gaan de geïnvesteerde middelen doelgericht inzetten om onze technologie, waarvoor we een patent hebben aangevraagd, te perfectioneren en steeds beter op de marktwensen af te stemmen,” aldus Noël Deferm, die General Manager van de start-up wordt. “Uiteindelijk hebben we de ambitie om onze millimeter-golven-technologie te laten evolueren naar de meetstandaard in onze toepassingsgebieden.”