Pal in het centrum van Genk, tussen de Delhaize en het Carbon hotel, komt een bowlinghal met barbecue en eetruimte. Het gaat om een initiatief van Nico Clerckx, die al vijf jaar in Meeuwen- Gruitrode bowlingbaan Fitlounge uitbaat. Als alles volgens plan verloopt, opent de zaak, die 36 Dubbel 0 zal heten, op 30 oktober. De stad ziet de bowling als een versterking van het handelscentrum, goed voor twintig extra jobs.

Het is voor Clerckx belangrijk dat de ruimte zo zinvol mogelijk gebruikt wordt. “’s Avonds en in het weekend ligt de focus vooral de bowling”, zegt hij. “Overdag gaan we ons meer concentreren op eten. Om het verschil te maken met andere eetgelegenheden voorzien we een ‘slow cooking barbecue’ met zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten. Er komt ook een stand met broodjes en belegde bagels.”

De bowlingzaal zal acht banen tellen, goed voor 300 spelers op één avond. Bedrijven, families of organisaties kunnen de zaak ook in zijn geheel afhuren. “Met de parking zijn we nog bezig. Ik ga proberen hiervoor een formule uit te werken met Q-park”, besluit Clerckx.

Schepen Lotte Trippaers is erg blij met het nieuwe project. Sinds in 2007 de bowlingbanen in de Arena sloten, was er in de stad geen mogelijkheid meer om het spel te beoefenen.