Ondernemers voor de Klas, destijds opgezet en aangestuurd door VKW Limburg, is nu in heel Vlaanderen uit de startblokken geschoten. Het ontmoetingsproject tussen scholen en bedrijven, dat vooral de bedoeling heeft om de ondernemingszin bij jongeren aan te wakkeren, heeft maar liefst 350 ondernemers gemobiliseerd om hun verhaal te gaan vertellen.

In Limburg alleen maken 75 drukbezette ondernemers en bedrijfsleiders zich vrij om hun ervaringen te delen in 160 gastcolleges. Onder meer Ben Spaas (Spaas Kaarsen), Gert Bervoets (H.Essers), Gert Heylen (Aperam Genk), Dirk Borghs (Datwyler), Sam Strijckmans (Nitto) en Erick Raedts (Sappi) nemen het krijt ter hand.

“Met Ondernemers Voor de Klas geven we ondernemerszin en ondernemerschap een concreet en menselijk gezicht”, aldus Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg. “De persoonlijke verhalen van bedrijfsleiders inspireren onze jongeren en schetsen de competenties die op de bedrijfsvloer nodig zijn in een duidelijke context. Het is fantastisch dat deze getuigenissen echt bij de jongeren zullen blijven kleven. Hopelijk worden ze meteen getriggerd om ook zelf het ondernemerschap te overwegen.”