Hilaire SpreeuwersOm de gastronomie toegankelijk te maken voor jongeren, organiseert Vlaanderen Lekker Land opnieuw de actie Jong Keukengeweld. Alle veelbelovende chef-koks kregen een vakjury over de vloer, die uiteindelijk 45 restaurants selecteerde. Tussen 1 oktober en 15 november zullen zij een driegangenmenu van 45 euro serveren (incl. wijn en water) aan jongeren tussen 18 en 30 jaar. Vorig jaar gingen zo’n 7.000 jongeren in op het aanbod. Voor Limburg werden er 7 chefs geselecteerd, met name Hilaire Spreeuwers (BitterZoet in Zonhoven, zie foto), Jan Tournier (Cuchara in Lommel), Jeff Beyens (’t Poorthuys in Genk), Jo Grootaers (Altermezzo in Tongeren), Koen Verjans (Innesto in Houthalen-Helchteren), Lies Martens (Aen de Kerck van Melveren in Sint-Truiden) en Wouter Van Hoof (Kwizien in Hasselt). Voor hen is de selectie van de jury alvast een mooie erkenning. Het betekent bovendien een zetje in de rug om nieuwe klanten binnen te halen. Bij Altermezzo zal in het kader van deze actie op 4 oktober een reporter van Studio Brussel meedraaien in de keuken en 20 couverts uitloten.


Kitchen Rebels

Drie van deze chefs, met name Koen Verjans, Jan Tournier en Hilaire Spreeuwers, maken ook deel uit van de 35 Flemish Kitchen Rebels. Dit zijn chefs die door Vlaanderen Lekker Land zijn gekozen om in het buitenland promotie te voeren voor onze gastronomie. De campagne wil Vlaanderen op de kaart zetten als regio waar uitzonderlijk keukentalent te bewonderen valt, en dit uiteraard als lokmiddel voor het toerisme.

(Foto: Michael Dehaspe)