Dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau heeft collega Opportunitas uit Hamont-Achel overgenomen. Het gaat om een schoonmaakfirma die 60 werknemers in dienst heeft bij zo’n 300 gezinnen in Noord-Limburg.

Gezien de schaalgrootte om in deze branche te overleven alsmaar groter wordt, is Opportunitas zelf op zoek gegaan naar een overnemer. “In het belang van onze werknemers zijn we heel blij dat we in Het Poetsbureau een gekende, betrouwbare en solide overnemer hebben kunnen vinden,” aldus Serge Vander Linden, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Hierdoor kunnen we ook werkzekerheid op lange termijn aan onze huishoudhulpen bieden en de continuïteit van dienstverlening garanderen aan onze klanten.”

Het Poetsbureau HasseltJo Mellemans, gedelegeerd bestuurder van Het Poetsbureau, ziet de nieuwe overname graag tegemoet. “Dankzij de schaalvoordelen van het Poetsbureau, met 35 kantoren en 2.500 werknemers verspreid over Vlaanderen, kunnen we zowel onze klanten als personeelsleden de nodige zekerheden en kwalitatieve dienstverlening bieden.”

Het Poetsbureau is een franchiseorganisatie van onafhankelijke dienstenchequebedrijven. Hierdoor worden de voordelen van een grote organisatie gecombineerd met de gepersonaliseerde service van een kleiner bedrijf. Het dienstenbedrijf blijft zowel intern als dankzij geplande overnames groeien en verwacht in 2015 de kaap van 3.000 werknemers te overschrijden.