Door de toename van het aantal activiteiten is het distributiecentrum van woonwarenhuis Ikea in Genk, op zoek naar 50 logistieke medewerkers. Daardoor komt de teller op 250 personeelsleden, die instaan voor de bevoorrading van 21 Ikea-winkels in België en Nederland. De grote toename in Genk komt er vooral omdat de leveringen aan huis voortaan ook vanuit dit distributiecentrum zullen gebeuren.

Voor de uitbreiding van de activiteiten in het distributiecentrum van Winterslag (Genk), zoekt Ikea 50 nieuwe logistieke medewerkers. Het distributiecentrum wordt vanaf september een multifunctionele logistieke eenheid, die naast de bevoorrading van de Belgische en Nederlandse woonwarenhuizen, ook zal instaan voor de rechtstreekse thuislevering bij Belgische klanten. Om die service in goede banen te leiden, is het Genkse depot op zoek naar orderpickers, heftruckchauffeurs en reachtruckchauffeurs.

Het distributiecentrum van Ikea in Winterslag bestaat sinds 2002. Op een totale oppervlakte van 100.000 m² worden er dagelijks een 100-tal trailers en containers verwerkt door 200 medewerkers. Om de thuisleveringen in goede banen te leiden, komen er dus 50 collega’s bij. Momenteel wordt reeds 7 tot 8 pct van de volumeproducten bij Ikea (sofa’s, slaapkamers, keukens,…) bij de klanten thuis geleverd. Door deze dienst vanuit Genk en niet langer vanuit het Duitse Dortmund te gaan aanbieden, zullen de meubelen sneller ter plaatse zijn.

Ikea wil de nieuwe mensen tegen september aan boord hebben. Er wordt een speciale samenwerking op poten gezet met Stad Genk om ook jongeren uit kansengroepen te bereiken.