Als laatste van onze reeks over Limburgse ondernemingen die een belangrijke rol speelden op Pukkelpop, zoomen we in op Fleuramour, het bloemenevent waar Regine Motmans uit Hasselt Art Director van is. Samen met tientallen vrijwilligers maakte zij ongeveer 4.000 gratis bloemenkransen voor de Pukkelpop-bezoekers.

“Met Fleuramour willen we de liefde voor bloemen bij het grote publiek verspreiden”, vertelt Regine Motmans. “Drie jaar geleden zijn we gaan nadenken over een manier om die boodschap ook bij jongeren over te brengen. Door hen op een leuke en speelse manier in contact te brengen met verse bloemen en planten, zullen ze ook in hun latere leven hun eigen omgeving opfleuren. Zo zijn we destijds naar Pukkelpop gestapt en zijn we gratis bloemenkransen gaan maken voor de bezoekers.”

In de zopas afgelopen editie maakte het team van Fleuramour deel uit van de Salon Fou, de stand van Tobasco. “De bloemen werden er aangeboden naast de stand van make-up en die van de kapper”, vertelt Regine. “De jongeren kregen zo een totaalbeleving. Het was vast en zeker geslaagd, met zowat 3.000 stelen die we verwerkt hebben tot bijna 4.000 kransen. Met dank aan de kwekers, die ons gesteund hebben om dit mooie project waar te maken.”

Bij leven en welzijn is Fleuramour (22-25 september in Alden-Biesen) volgend jaar opnieuw te gast bij Pukkelpop.