Al 34 Limburgse ondernemingen hebben ingetekend voor het Welt-traject van Voka Limburg. Het is een intensieve begeleiding die werk maakt van een beter personeelsbeleid. In totaal zullen er dit jaar 54 bedrijven geassisteerd worden via Welt.

Het Welt-traject is een gratis initiatief van Voka Limburg, waarbij deelnemers een op maat gemaakt actieplan voor hun HR-beleid krijgen. Ze nemen bovendien deel aan 6 netwerksessies. “Tijdens deze cursus kunnen bedrijven rekenen op zes maanden intensieve HR-coaching binnen de onderneming. Daarnaast staat ook kennis- en ervaringsuitwisseling centraal in de maandelijkse groepssessies”, vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg.

Virtual reality

De kick-off van Welt had ook een technologische hoogstandje in petto voor de deelnemers. Zo konden ze als één van de eersten een virtual reality-film ervaren, die vooroordelen op de werkvloer in beeld brengt. Tijdens deze unieke 360°-film, die POM Limburg onlangs ontwikkelde in samenwerking met verschillende partners, komen meerdere thema’s aan bod, gaande van migratieachtergrond tot een arbeidshandicap. De boodschap achter dit initiatief is duidelijk: talenten boven vooroordelen plaatsen.