Op de Corda Campus is de oude, getransformeerde fabriekshal van Philips officieel geopend. Corda-A, zoals de totaal vernieuwde hal is gedoopt, biedt meteen onderdak aan 32 verschillende bedrijven, die gebruik maken van 54 werkunits, 6 kantooreilanden en 40 flexplekken. Corda Campus, een dochter van LRM, stopte in totaal 9,5 miljoen euro in het vernieuwproject. Het is een volgende stap in de ambitie om tegen 2020 5.000 medewerkers op de technologie- en dienstencampus tewerk te stellen.

Met de officiële opening van Corda-A, de vroegere fabriekshal van Philips, is zowat de laatste zwarte bladzijde van het Philipsdebacle van vijftien jaar geleden omgedraaid. De hal van 5.400 m² groot onderging in nauwelijks zes maanden tijd een total make-over. Een glazen kubus aan de ingang van de hal zorgt voor een directe verbinding met het station van Kiewit. Loopbruggen, open vergaderruimtes en phone boots zorgen letterlijk voor de verbinding tussen de 32 bedrijven die er hun intrek nemen. Daarbij jonge bedrijven zoals Mimesys, Fibricheck, Oak3, AE en iCapps, maar ook de innovatieafdeling van JBC. Daarnaast vonden organisaties zoals Agoria en Voka Limburg het nodig en nuttig om een antenne op Corda Campus te installeren.

“De tijd van gesloten kantoorruimtes ligt achter ons. Bedrijven willen van elkaar leren en geïnspireerd worden”, zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus. “Het is een open innovatieve werkplek geworden waar bedrijven uit verschillende industrieën met en door elkaar werken.”

Op Corda Campus werken momenteel 3.000 mensen in 100 start-ups, scale-ups en andere bedrijven. Met Corda-A komen er nog heel wat nieuwe bedrijven bij. Officieel gaan de deuren zaterdag pas open, maar lang voor de opening waren alle kantoren al verhuurd. “De kracht van Corda Campus zit in de combinatie van startende bedrijven met ervaren ondernemers,” stelt CEO Stijn Bijnens van LRM. Hij maakt zich sterk dat de campus tegen 2020 mogelijk 5.000 werknemers zal tellen.

“Bedrijfsomgevingen hebben heel andere noden dan vijftien jaar geleden,” zegt Erik Gerits, gedeputeerde voor economie. “Corda Campus is hiervan een mooi voorbeeld. Het geeft werk aan een jonge groep werknemers die vroeger eerder naar de grootsteden zou getrokken zijn. Nu zakken ze af naar Corda Campus, niet alleen om er te werken, maar ook om iets uit te bouwen, om te werken in een aangename omgeving die past bij hun behoeften.”