Opmerkelijk zicht in het centrum van Lommel, waar Derdaele+ is gestart met het plaatsen van de staalconstructie voor een modern project met hotel, winkels, appartementen en kantoren.

corbie lommelZo’n 30O ton staal, geïsoleerde betonwanden, welfsels en trappen worden er -uiteraard volgens alle veiligheidsvereisten- op het drukste kruispunt van de stad naar de werf gehesen. Een huzarenstukje dat erg veel precisie vereist. “Een foutloze coördinatie bij het aanleveren van alle materialen is dus onontbeerlijk,” zegt Patric Derdaele. “Een andere keuze hebben we niet, gezien het plaatsgebrek op de werf zelf.”

Het project (in opdracht van Van den Boer Concept) is tevens opmerkelijk door de betonplaat van 50 cm die de montage van het staal mogelijk moet maken. “Gezien de exceptionele architectuur, waarbij alle gebouwen totaal verschillende afmetingen gekregen hebben, is het onmogelijk om de stalen constructie telkens te laten uitkomen op de ondergrondse wanden. Vandaar de oplossing met de betonplaat, die niet vaak gezien is in onze sector.”

De oplevering van het volledige project is voorzien in september 2017 met de opening van het Corbie Hotel (45 kamers).