De Volmolen in Opoeteren heeft sinds kort een nieuwe bestemming. Met de B&B van Lieve, het danshuis van Lene en de Spaanse wijnen van Cat’rina hebben de 3 zussen Vandersteegen nu een commerciële activiteit rondom de gerestaureerde watermolen.

De 18e eeuwse Volmolen is al tientallen jaren in het bezit van de familie Vandersteegen. De 3 zussen beslisten om de site helemaal op te knappen en er hun ondernemersbloed te laten stromen. Lieve was het eerste klaar met haar project: een vakantieverblijf met ecologische tuin aan de oever van de Bosbeek. Het werd B&B Volmolen gedoopt.

Haar zus Lene restaureerde de molen zelf (in samenwerking met Steven Kessels van Architectuur Depot en molenbouwer Johan De Punt) en maakte er haar droom waar: een dansstudio, waar vooral de flamenco wordt gedanst.

Daarnaast wordt er biowinkel en een wijn- en tapasbar uitgebaat, die beleverd wordt door Armando’s Vineyard, het bedrijf van de oudste zus, Cat’rina Vandersteegen. Die neemt met haar andere activiteit Mercurius DM ook de marketing voor haar rekening.

“Zo valt de puzzel in elkaar: door wat we graag en goed doen in een gezamenlijk project te steken, krijg je dit als resultaat: De Volmolen, maar het had ook De Drie Gezusters kunnen heten…”, aldus de ondernemende zussen Vandersteegen, die op de Vlaamse Renovatiedagen (25-27 mei) de deuren openen voor het grote publiek.