Bouwunie Limburg schrijft elk jaar, samen met een aantal toonaangevende partners uit de bouwsector, een wedstrijd uit waarbij verschillende bouwteams met elkaar kunnen wedijveren voor de titel van het beste bouwteam. De winnaar gaat aan de haal met een heuse promotiecampagne in de regionale pers.

“Bouwunie Limburg wil met dit project vooral een positief signaal geven aan de Limburgse bouwsector, die momenteel nog steeds lijdt onder de economische crisis,” zegt directeur Davy Maesen. “Bovendien wordt het werken in teamverband steeds belangrijker. De bouwheer, architect, ingenieurs en aannemers worden immers al van bij de start in het projectconcept betrokken, wat voor een betere voorbereiding en dus een daling van de faalkansen zorgt. Ook de uiteenlopende expertise van de verschillende partijen komt het eindresultaat alleen maar ten goede.”

Tom Preuveneers van de Orde van Architecten en tevens juryvoorzitter, wordt voor de selectie van de uiteindelijke winnaar bijgestaan door vertegenwoordigers van de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV), het NAV Limburg en de Beroepsvereniging van Veiligheidscoördinatoren.

Beste Bouwteam 2015De 3 finalisten voor Het Beste Bouwteam 2016 zijn:

– Bouwteam van Nieuwbouw Basisschool De Driehoek in Bocholt.
– Bouwteam van de verbouwing van La Bottega in Hasselt.
– Bouwteam van het project “Dokterspraktijks ESV Oude Baan“ in Herk-De-Stad.

Vorig jaar ging het bouwteam rond aannemer Vandersmissen en bouwheer Nieuw Sint-Truiden aan de haal met de overwinning (zie foto).