Syntra Limburg gaat de komende maanden ruim 2,3 miljoen euro investeren in hun campus aan de Hasseltse grote ring. Zo komt er een nieuwe parking die overstromingsproblemen (zoals in 2010) moet voorkomen en worden de leslokalen vernieuwd. Tongeren krijgt dan weer een nieuw onthaal.

“We investeren 850.000 euro in de nieuwe parking. De riolering wordt ook aangepast en er komt een pompeiland”, zegt directeur Dirk Vanstipelen van Syntra Limburg. Zodra de parking klaar is, wordt een loopbrug met aangepaste verlichting gebouwd om de cursisten naar de lesgebouwen te gidsen. Door die verlichting wordt het gebouw ook beter zichtbaar vanaf de ring. “Met de werken treden we preventief op tegen het overstromen van de Demer. Maar de investering was ook nodig omdat de parking verouderd was.”

Tandlabo

Ook het gebouw zelf wordt onder handen genomen. “De lokalen voor de opleidingen restauranthouder en tandprothesetechnicus worden dit jaar gerenoveerd. Zo wordt één van de drie keukens volledig vernieuwd. Het tandprotheselabo wordt aangepast met de nieuwste technieken. We gaan voor een leeromgeving die aangenaam en up-to-date is.”

Schoendesign
In Tongeren gaan ze dit jaar dan weer werk maken van het onthaal. “Ook komt er een atelier voor de nieuwe opleiding schoendesign. De voorbije twee jaar hebben we 3,2 miljoen euro geïnvesteerd in de campussen van Tongeren en Hasselt. Vanaf 2013 verschuift het zwaartepunt van de investeringen naar Neerpelt en Genk. Hier werken we aan plannen voor uitbreiding.”

De verbouwingen worden grotendeels met eigen geld bekostigd.