Het Hasseltse opleidingsbureau Plataan heeft een belangrijke trainingsopdracht gewonnen voor de Orde van Vlaamse Balies. Het bedrijf gaat in heel Vlaanderen meer dan 2.000 advocaten trainen om efficiënt te leren werken met het nieuw digitaal platform voor advocaten, DPA. “Dit digitaal platform is een revolutie in de werking van justitie en kan alleen maar slagen als ook de advocaten goed opgeleid worden. Een geweldige uitdaging waar we als Plataan fier op zijn”, zegt Vincent Bellefroid, partner bij Plataan.

De Belgische advocatuur heeft begin deze maand een digitaal platform gelanceerd (Digital Platform for Attorneys). De lancering van het DPA is een belangrijke stap bij de digitalisering van justitie en procesvoering. Met het nieuwe systeem kunnen advocaten op een betrouwbare manier elektronisch conclusies neerleggen bij de rechtbank, documenten opladen en communiceren met griffies, collega’s én cliënten.

Trainingen op maat
Voor Plataan is dit een belangrijke groeistap die volledig kadert binnen de doelstelling, namelijk het overdragen van kennis en het begeleiden van automatiseringsprojecten. Plataan doorkruist het land en introduceert alle Vlaamse advocaten in het nieuwe digitale platform. In de training leren de advocaten hoe ze toegang krijgen tot het systeem, hoe ze hun dossiers opladen en hoe de communicatie verloopt.

Het Hasseltse opleidings- en adviesbureau Plataan bestaat al 12 jaar en is gespecialiseerd in online en offline trainingen, met een focus op IT- en bedrijfstoepassingen en o.a. gespecialiseerd in Microsoft Dynamics. Plataan investeert sterk in video learning en bouwde op de Corda Campus een professionele studio op maat en kan nu al grote namen als Microsoft, Weber, Katoen Natie en Prato tot haar e-learning klanten rekenen.