17 miljoen subsidie voor Limburgse horeca

Door een budget van 17 miljoen euro vrij te maken voor de vrijetijdseconomie in Limburg, zullen de hotels, restaurants en cafés van de provincie hun omzet kunnen opkrikken. Door extra attracties voor toeristen op te zetten en de bestaande infrastructuur en evenementen te verbeteren, zullen er meer bezoekers naar Limburg komen, die bovendien meer geld zullen besteden.

TerrasjesweerDe 17 miljoen, die komen van de provncie Limburg en de Vlaamse regering, zullen worden gebruikt voor onder meer het mijnmuseum in Beringen, het kunstproject van Koen Vanmechelen in de voormalige Zoo van Zwartberg, het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, enkele projecten in Alden-Biesen (Bilzen), een mobiele vergader-unit, enzovoort.

“De baan is nu definitief vrij voor een van de belangrijkste investeringen in de toeristische sector sinds decennia,” stelt Limburgs gedeputeerde Igor Philtjens. “De Limburgse ondernemers in het toerisme, dus vooral de horeca, zal hier veel voordeel bij hebben. En uiteraard zal zich dat ook in de stijgende werkgelegenheid weerspiegelen.”