Na een jaar intensief werken aan de implementatie van duurzaam ondernemen binnen hun organisatie, ontvingen 14 Limburgse bedrijven het jaarcertificaat 2018 van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. “Een belangrijke eerste stap richting het behalen van het officiële charter van de Verenigde Naties én een bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Het Voka Charter Duurzaam ondernemen biedt ondernemingen, ongeacht sector of grootte, de mogelijkheid om het concept van duurzaam ondernemen ook praktisch implementeerbaar te maken binnen de eigen organisatie. Via een actieplan op maat worden voor ieder bedrijf concrete initiatieven op poten gezet om op een meer verantwoorde manier te ondernemen.

Al deze initiatieven zijn te linken aan één van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een goede jaarbeoordeling levert uiteindelijk een jaarcertificaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen op. Wanneer de eindbalans na drie jaar positief is, krijgen de ondernemingen het officiële VN-Charter Duurzaam Ondernemen.

Johann Leten: “Ook ondernemers moeten actief bijdragen aan de mondiale ontwikkelingsdoelstellingen. Als werkgeversorganisatie is het onze plicht om hier sensibiliserend én actief mee aan de slag te gaan. Daarom zetten we onze schouders mee onder dit project.”

14 certificaten, 9 nieuwe deelnemers

Veertien Limburgse bedrijven hebben dit werkjaar de eerste fase van het traject met verve doorlopen. Bovendien bevestigden ook al negen nieuwe deelnemers hun deelname voor volgend werkjaar.

De 14 winnaars zijn:

– Center Parcs (Erperheide)
– Center Parcs (Vossemeren)
– Elep (Lommel)
– Eloy Beton (Sprimont)
– Engels Logistics ( Beringen)
– Fruit At Work (Zonhoven)
– Itzu (Hasselt)
– LRM (Hasselt)
– Limburgse Tuinbouwveiling (Herk-de-Stad)
– Orbix (Genk)
– Prefamac (Lummen)
– Scandinavian Tobacco Group (Lummen)
– Vecarro (Genk)
– Veldeman Bedding (Opglabbeek).