Vanaf vrijdagavond begint voor de 14.000 bouwvakkers en de bedienden in de Limburgse bouw de jaarlijkse vakantie. Tot en met maandag 5 augustus gooien ze de riem af.

BouwVerlofHet zogenaamde bouwverlof kan best verschillen van streek tot streek. De sociale partners (werkgeversorganisaties en vakbonden) maken daar op regionaal niveau afspraken over. Voor Limburg is afgesproken om de vakantie maandag in te zetten, tot en met maandag 5 augustus. Diezelfde periode geldt ook voor het grootste deel van Oost- en West-Vlaanderen (met uitzondering van de kantons Hamme en Lokeren), maar bijvoorbeeld niet voor Leuven, Antwerpen en Mechelen (8 tot 26 juli). In het arrondissement Turnhout is geen collectief akkoord bereikt, en moet elke onderneming zelf een akkoord sluiten met zijn personeelsleden. In de praktijk sluiten vele Kempense bouwbedrijven aan met de Limburgse afspraken.

De Limburgse Confederatie Bouw heeft met een ludieke actie op de laatste werkdagen, gewezen op het belang van opleiding in de bouw. Hierover leest u zaterdag alles in de gratis bijlage De Markt van Het Belang van Limburg, en uiteraard ook op deze website.