IncubaThor, de incubator voor startende ondernemingen die focussen op slimme energie, breidt de werkomgeving uit met extra startersunits, flexdesks en een horecazaak: Bar Thoriste. Er komen concreet 13 nieuwe kantoren van verschillende groottes, verspreid over vier verdiepingen.

IncubaThor wil met de gloednieuwe kantoorruimtes inspelen op de vraag van jonge, startende bedrijven binnen de energiesector die op zoek zijn naar een comfortabele en inspirerende werkplek. “We willen bedrijven de kans geven om in eender welke groeifase naar een groter of kleiner kantoor te schakelen zonder onze incubator te moeten verlaten” zegt directeur Jana Jacobs.

Daarnaast zijn er gemeenschappelijke faciliteiten, zoals de vergaderzalen, de nieuwe coworking space en Bar Thoriste, de gemeenschappelijke keuken. “Deze is gelegen in het hart van de uitbreiding en zorgt ervoor dat werknemers elkaar ontmoeten op een informele manier”, aldus nog Jana Jacobs. “Op IncubaThor draait het om het netwerk dat we opbouwen. We willen bedrijven optimaal laten groeien door hen samen te brengen zodat ze van elkaar en van onze partners kunnen leren.”

Cross-overs
“Werkbeleving, menselijke interactie en cross-overs tussen verschillende sectoren worden met de dag belangrijker, zegt Stijn Bijnens, CEO van LRM. “IncubaThor laat bedrijven groeien ongeacht de fase waar je als onderneming in zit. Bovendien zorgen EnergyVille, Thor Central, de T2-Campus en binnenkort ook de campus voor slimme maakindustrie, voor heel wat opportuniteiten op het vlak van cross-overs. Dat onderzoek, het onderwijs en het bedrijfsleven op één campus terug te vinden zijn, opent nieuwe deuren voor ontwikkeling voor zowel start-ups als mature bedrijven.”

Op IncubaThor zijn er momenteel al 24 bedrijven actief, goed voor 110 werknemers. De incubator rond energie mikt de komende jaren op een verdubbeling van het aantal bewoners. “We streven naar een 50-tal bedrijven in 2020″, zegt Erik Gerits, voorzitter IncubaThor. “Ik geloof sterk dat er nog heel wat groeipotentieel inzit.