120 studenten gaan op campus kamperen

ispaceHogeschool PXL en Corda Campus lanceren een uniek samenwerkingsproject, waarbij het de bedoeling is om de kloof tussen de academische- en bedrijfswereld te dichten.

iSpace is de naam van het initiatief waarbij zo’n 120 ICT-studenten van PXL hun intrek nemen op Corda Campus. Daar gaan ze nauw samenwerken met de technologiebedrijven op de campus om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen. Eerder gebeurde dit al op bedrijfsniveau bij Fenego en Elison (Corda 1).

Het voornaamste doel is studenten klaar te stomen voor een digitale en snel veranderende arbeidsmarkt. “Het project verbindt studenten met het bedrijfsleven en laat ze kennismaken met realistische opdrachten vanuit het werkveld en de samenleving,” zegt Ben Lambrechts (PXL). “De studenten werken samen met ingenieurs, onderzoekers, ceo’s en andere juniorcollega’s om hoogtechnologische producten en diensten te ontwikkelen. Zo willen geen bruggen bouwen, maar wel twee werelden integreren met elkaar. Studenten kunnen veel leren van IT-professionals, maar zij kunnen bedrijven evenzeer iets bijbrengen door met een frisse blik nieuwe ideeën aan te reiken.”

Op de campus wordt voor iSpace 500 m² projectruimte vrijgemaakt waarin de studenten naar hartenlust kunnen experimenteren in een realistisch kader. “Voor Corda Campus is de samenwerking met studenten en de academische wereld erg belangrijk,” zegt Raf Degens, algemeen directeur van Corda Campus. “Deze jongeren timmeren aan onze technologische toekomst en hebben de capaciteiten om heel wat straffe projecten te verwezenlijken. Het is aan ons om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt door hen ideeën te laten omzetten in de praktijk. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ook de grote bedrijven heel wat kunnen leren van het enthousiasme en de inzichten van deze jonge ICT-professionals.”