Motmans- Vanhavermaet

WAAROM KIEZEN VOOR MOTMANS-VAN HAVERMAET

Uw Werving & Selectie in goede handen

Senioriteit

Binnen Werving & Selectie werken wij enkel met ervaren adviseurs, die minimum 10 jaar expertise kunnen voorleggen, waardoor u als klant mag rekenen op volwaardige gesprekspartners die uw business begrijpen en vacatures in de diepte kunnen doorgronden.

Maatwerk
Bij Motmans – Van Havermaet is de specifieke behoefte van elke klant ons uitgangspunt. Wij leveren geen standaardoplossingen, maar hebben wel voor elk probleem een antwoord, een aanbod op maat, dat varieert van regiewerk ( advies bij het opstellen van vacatureteksten, begeleiden van selectiegesprekken bij klanten, gebruik van onze wervingstools, … ) tot het oplossen van volledige werving- en selectievraagstukken.

Professionaliteit
Als intermediair tussen de klant en de kandidaten neemt Motmans – Van Havermaet een unieke rol in met bijhorende verantwoordelijkheden en ethiek. Wij informeren kandidaten op een objectieve manier, klanten krijgen genuanceerde rapporten over kandidaten, met duidelijk advies, waarvoor elke HR-adviseur kan terugvallen op een sterk normgevoel dat doorheen de jaren is opgebouwd.

Persoonlijke aanpak
Kandidaten die op een vacature reageren en tijd vrijmaken om met ons in gesprek te gaan, hebben recht op persoonlijke feedback en verdienen meer dan een standaard briefje. De HR-adviseurs van Motmans – Van Havermaet maken zich dan ook sterk elke sollicitant die op interview is geweest, op de hoogte te houden van de stand van zaken in de procedure en genomen beslissingen persoonlijk toe te lichten.

Unieke tools
De tools die door ons gebruikt worden in het rekruteringsproces zijn zorgvuldig uitgezocht en op maat van de behoefte van de klant. Omdat het mediabudget een belangrijke kostenplaat is, moet men er bewust mee omgaan. Motmans – Van Havermaet biedt klanten voordelige mediapakketten aan en geeft uw vacatures dat extraatje, waardoor de visibiliteit nog verhoogt.

Garantie
Kwaliteit is ons handelsmerk. Daarom raden wij aan om (eind)kandidaten altijd een assessment- of development center te laten doorlopen. Zo krijgt u als klant een goede sterkte – zwakte analyse die u in staat stelt om kandidaten optimaal verder te begeleiden en een succesvolle integratie te realiseren. Aan een positieve assessment evaluatie in een selectieprocedure koppelen wij effectief een garantie van 6 maanden.

Multidisciplinaire aanpak
Soms hebt u in het kader van Werving & Selectie nood aan bijkomende dienstverlening. Hoe zit het met expats, werken via een managementvennootschap of het oprichten ervan, …
Allemaal vragen in welk kader onze juristen, accountants, revisoren, employee benefits en sociaal consulenten graag hun expertise met u delen.