Het huis van de toekomst staat in Limburg … bij Smart Living!

Je vertrekt thuis en zet al je apparaten in stand-by modus met één druk op de knop. Je bent op vakantie, maar kunt op elk moment kijken of alles nog in orde is thuis. Gewoon met je smartphone of tablet. Handig, toch? Het kan met home automation, dé specialisatie van Smart Living. Ze maken van alle elektronica in en rond je woning een gemakkelijk te bedienen totaalconcept.

Een doordacht businessplan
Tim Sevenants groeide op tussen de elektronische apparaten die zijn vader herstelde. Een opleiding elektronica was voor hem dus een logische keuze. Omdat hij al vroeg wist dat hij een eigen zaak wilde starten, vulde hij die opleiding aan met een studie marketing. Hij werkte een tijdje in loondienst, maar begon daarna, samen met Frederik Greyn, een eigen zaak.

Dat was niet altijd gemakkelijk. “Er komt heel wat papierwerk bij kijken en het is niet vanzelfsprekend om iemand te vinden die al je vragen kan beantwoorden”, vertelt Tim. Frederik vult aan: “Je moet ook voortdurend belangrijke keuzes maken, en dat vaak onder tijdsdruk. Toch hebben we de tijd genomen en twee jaar lang nagedacht over ons businessplan.”

 

Met dat plan – en met hooggespannen verwachtingen – gingen Tim en Frederik te rade bij KBC. “Een bank heb je nodig om je budget rond te krijgen, maar we wilden ook een contactpunt waarbij we terechtkonden met onze vragen”, legt Tim uit. “Gelukkig hebben we in onze relatiebeheerder een goede partner gevonden. Hij werkt snel en correct, en helpt ons waar hij kan.”

______________________________________________________________________________

“Je eigen doelen stellen en projecten realiseren, elke dag bijleren en elke dag een nieuwe uitdaging. Dat maakt het zo de moeite waard om je eigen zaak te starten.”

_______________________________________________________________________________

De technologie van de toekomst
In deze branche moet je natuurlijk altijd vooruit kijken. Dat doen Tim en Frederik dan ook: “We zien een toekomst voor onze techniek in de ouderenzorg. Zo kunnen oudere mensen bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen met behulp van detectiesystemen of andere oplossingen. Voor dat soort projecten zijn we momenteel contacten aan het leggen.”

Ook op andere gebieden zijn er al plannen. Zo willen de zaakvoerders de samenwerking met architecten en binnenhuisarchitecten uitbouwen: “We proberen mee te denken, zodat automatiseringsoplossingen al in de eerste ontwerpen van een woning verwerkt kunnen worden”, vertelt Tim. “Ook willen we in de toekomst onze knowhow doorgeven in workshops. Architecten, gamers of mensen op leeftijd: home automation is nuttig voor mensen van alle achtergronden en alle leeftijden.”

Wil je meer weten over de projecten van Smart Living? Lees er alles over op hun website: www.sevenants.be. Ze zijn ook te vinden op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Voor meer info rond de begeleiding van starters klik hier: www.kbc.be/starters