Spronken Orthopedie: binnen het jaar van prototype naar patentaanvraag

Op donderdag 13 oktober gaat de 4de editie van Innoventivity Day door op de Campus Diepenbeek, een organisatie van de Universiteit Hasselt en de Limburgse Hogescholen.

Via standen, presentaties en demo’s komt u te weten hoe u als bedrijf met ons kan samenwerken om te innoveren en welke expertise we u kunnen bieden. Ondernemers zelf presenteren hun lopende projecten in samenwerking met onze onderzoekers.

Een mooi voorbeeld van dergelijke kruisbestuiving is de samenwerking tussen Spronken Orthopedie en XIOS Hogeschool.

Algemeen directeur Leon Spronken: “Na een ziekenhuisbezoek kreeg ik het idee om de logistiek rond de toediening van intraveneuze vloeistoffen via baxters te verbeteren met een systeem voor continue meting. Het ingenieursgehalte van het vraagstuk bracht ons bij XIOS Hogeschool Limburg. Na de ontwikkeling van een eerste prototype zijn we er samen met Tech Transfer, Innovatiecentrum Limburg en een patentbureau in geslaagd om binnen het jaar een patentaanvraag in te dienen. Tijdens de verschillende brainstormsessies zijn er ondertussen ook nieuwe ideeën ontstaan, die we in de toekomst ook verder willen uitwerken met de verschillende kennisinstellingen.”

Kom op 13/10 luisteren naar de boeiende verhalen van uw collega-ondernemers en schrijf u in op www.innoventivityday.be