Seps Pharma is een bedrijf gespecialiseerd in farmaceutische productontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen in preklinische en klinische ontwikkelingsfase. Het bedrijf is richt zich op een brede waaier van formulatietechnologieën om de absorptie van geneesmiddelen te verbeteren en beter te controleren aan de hand van innovatieve toedieningsvormen.

De dochtervennootschap is Seps Pharma Clinical Trial Manufacturing.  In een eigen‘cleanroom’ legt men zich toe op het testen van farmaceutische vormen van nieuwe geneesmiddelen en dit telkens in de eerste klinische studiefases.

Europa en Azië zijn goed voor meer dan de helft van de omzet van het bedrijf.   Een toch wel belangrijke indicator van het succes en het potentieel van het bedrijf is de recente overname door de Amatsigroup, de nummer 1 in Frankrijk in de ontwikkeling van farmaceutische producten voor mensen en dieren.

Yves Gonnissen

Yves Gonnissen behaalde een diploma Bio-ingenieur in de Scheikunde aan de KU Leuven en een Doctoraat in de Farmaceutische Wetenschappen gericht op farmaceutische productontwikkeling aan de UGent.

Sinds  2002 was hij aan de slag op de farmaceutische productontwikkelingsafdeling van Janssen Pharmaceutica om eind 2007 Yves Seps Pharma in het leven te roepen. In 2012 werd vervolgens de dochtervennootschap Seps Pharma Clinical Trial Manufacturing opgericht.