Bedrijventerreinenmanagement en ondernemersclub

In Houthalen-Helchteren is bedrijventerreinenmanagement meer dan een duur of trendy woord.  De gemeente stelt via een subsidieproject van het Agentschap Ondernemen een bedrijventerreinmanager ter beschikking die geleverd wordt door Quares. Intussen is een vzw opgericht om de continuïteit ongesubsidieerd te verzekeren.

Het beheer van een 228 ha groot bedrijventerrein als Centrum-Zuid omhelst dat Quares verantwoordelijk is voor het dagelijks beheer en de opvolging van gemeenschappelijke diensten en voorzieningen op het terrein. Quares staat als parkmanager centraal in dit concept maar werkt steeds in nauwe samenwerking met de betrokken bedrijven, investeerders en de gemeente Houthalen-Helchteren.  Het is de bedoeling dat Quares zélf de parkmanager gedurende eerste twee jaar ter beschikking stelt.

truckSamen met de ondernemers gaat deze manager op zoek naar de beste methodes om collectieve diensten zoals onder andere beveiliging, afvalophaling en groenonderhoud te beheren.  Maar tegelijkertijd behoren ook groepsaankopen en potentiële synergiën tussen de bedrijven met betrekking tot reststromen en energie tot de mogelijkheden.   Duurzaam bedrijventerreinmanagement richt zich zowel op de infrastructuur van het bedrijvenpark als op de samenwerking tussen de aanwezige bedrijven. Op individueel niveau zal elk deelnemend bedrijf de vruchten plukken van wat er op de twee andere niveaus wordt opgezet. Uiteindelijk zal een degelijk bedrijventerreinenmanagement ook resulteren in een betere communicatie en netwerking.

logo ochhDe ‘Ondernemersclub Houthalen-Helchteren (OCHH)’ is zo een voorbeeld van een mooi staaltje van netwerking.  Deze vereniging telt momenteel al meer dan 80 leden en mag zich hiermee toch wel betitelen als hét ondernemersplatform van de gemeente.  Iedere ondernemer met 5 personeelsleden of meer is welkom om toe te treden tot deze club die samen met de lokale beleidsploeg en de ambtenaar ondernemen ijvert voor de economische belangen in Houthalen-Helchteren.  De volgende activiteit op de agenda van OCHH is een bedrijfsbezoek aan Van Gansewinkel op dinsdag 7 oktober.

Interesse om meet te weten over OCHH.  Klik dan hier.

bedrijfsbezoek