Familieadviseurs

Heeft u al aan het volgende gedacht
• Wanneer is het ideale moment om over te dragen?
• Is de opvolging financieel verantwoord en is het een goede investering van het familievermogen?
• Kan ik schenken of moet ik verkopen? Tegen welke waarde en aan welke prijs?
• Hoe optimaliseer ik de bedrijfsstructuur?
• Mijn kinderen werken al langer in het bedrijf, moet ik dit verrekenen?
• Zijn mijn kinderen werkelijk geïnteresseerd en ook bekwaam?
• Hoe laten we de familie goed samenwerken en wat is de functie/rol van de kinderen en ouders?
• Wil ik zeggenschap behouden en hoe?
• Hoe kan ik zorgen voor een blijvend inkomen?
• Hoe kan ik niet-familieleden betrekken bij een overdracht?

DE TOEKOMST VAN UW BEDRIJF BEGINT VANDAAG
Verzeker u van een goede familiale opvolging
U bent eigenaar van een familiebedrijf? Dan weet u als geen ander dat niet alleen zakelijke belangen primeren.
Want wat u doorheen de jaren opgebouwd hebt, maakt onlosmakelijk deel uit van uw leven.
Precies daarom hebt u er alle belang bij om de continuïteit van uw bedrijf en de opvolging in uw onderneming veilig te stellen. Toegegeven, geen evidente kwestie! Maar een goed geregelde bedrijfsopvolging is de beste investering in de toekomst van uw zaak.
Van Havermaet Groenweghe Familieadviseurs begeleidt u bij dit delicate proces, zodat u zeker bent van de juiste beslissing op het juiste moment.

ANALYSE, ADVIES, IMPLEMENTATIE
Een familiebedrijf runnen is als een kind opvoeden: alleen het beste is goed genoeg. Nu én later als u de touwtjes niet meer in handen hebt. Van Havermaet Groenweghe Familieadviseurs ondersteunt u daarbij. We analyseren uw situatie, geven advies en dragen gerichte oplossingen aan die bijdragen tot het succes en de continuïteit van uw bedrijf. Tegelijk houden we rekening met de emotionele waarden in de familie. een kwestie van dialoog Van Havermaet Groenweghe Familieadviseurs treedt op als een onafhankelijk adviseur en vertrouwenspersoon die de verschillende (familie-)belangen bespreekbaar maakt. We objectiveren en brengen ze op één lijn. Zo effenen we het terrein in permanente dialoog met alle (actief en niet-actief ) betrokken partijen.

MULTIDISCIPLINAIRE BENADERING
De overdracht van een bedrijf laat sporen na op meer dan één terrein. Door onze brede waaier aan specialisaties en jarenlange ervaring kunnen wij u voor alle aspecten van het opvolgingsproces optimaal bijstaan. Bij Van Havermaet Groenweghe kiezen we voor een totaalbenadering die rekening houdt met de financiële, fiscaal-juridische en intermenselijke belangen.

DOORDACHTE AANPAK
Familiale opvolging is meer dan het uitwerken van een structuur of techniek, het is een proces. Dit proces delen we op in verschillende stappen. Elke stap draagt bij tot een oplossing die perfect op uw behoeften is afgestemd. Inzicht bieden in en een draagvlak creëren voor het gemeenschappelijk belang staan daarbij voorop. Onze ervaren consultants en psychologen wikken en wegen de emotionele aspecten bij alle betrokken partijen. Via de intense en doorgedreven methodiek van een ‘succession center’ brengen we de competenties in beeld van de huidige en/of volgende generatie. Zo zorgen we voor de juiste man/vrouw op de juiste plaats, met een duidelijke rol, in een heldere structuur, met klare afspraken en een marktconforme verloning. Ongetwijfeld een bijkomende waarborg voor de toekomst.

VAN A TOT Z
Van de organisatie van een familieforum tot het opstellen van een familiecharter met kernwaarden en het uitwerken van een ‘corporate governance’ beleid. Bij ons mag u rekenen op een totaalbenadering die niets aan het toeval overlaat. Hiermee verstevigen we zowel het fundament als het cement van organisaties met het oog op duurzaam succes.

RELEVANTE (F)ACTOREN
Als onafhankelijk adviseur en vertrouwenspersoon brengen we alle relevante (f )actoren in kaart. Via beproefde methoden en intensief overleg komen we tot gemeenschappelijk gedragen oplossingen.

3-cirkelmodel ‘Tagiuri & Davis’
Familie: harmonie en eenheid
Bedrijf: winst en productiviteit
Eigendom: return en waardestijging

VAN HAVERMAET GROENWEGHE
HASSELT ‘Kasteel Ter Poorten’Diepenbekerweg 65B – 3500 Hasselt+ 32 (0)11 30 13 50
HERENTALS ‘Frame 21’Diamantstraat 10 bus 201B – 2200 Herentals+ 32 (0)14 59 33 63