Een duizendtal Limburgse gezinnen krijgen binnenkort pv-panelen op hun dak van Gutami Solar uit Beringen. Het bedrijf van Marina Doggen kwam als winnaar uit de veiling voor de groepsaankoop van zonnepanelen georganiseerd door Het Belang van Limburg en iChoosr. “Wij zijn heel blij dat zoveel Limburgers in zee gaan met een Limburgse partij voor de aanmaak van hun groene energie”, zegt een trotse en ambitieuze Marina Doggen.

Het gaat goed met Gutami Solar, een onderdeel van de Berrevoetsgroep. Zeer goed zelfs. De groothandel in zonnepanelen haalde niet alleen de groepsaankoop in Limburg binnen, maar wist ook de Nederlandse provincie Gelderland te overtuigen van hun kwalitatief zonnepanelensysteem aan een scherpe prijs. “In Vlaanderen zijn we op projectmatig vlak de grootste. In elke provincie zijn we vertegenwoordigd. Tegen 2020 hopen we dat ook in Nederland te zijn voor de residentiële markt”, klinkt het.

Groei

De hemel voor de zonnepanelenmarkt lijkt na de zware crisis van 2013 daarmee helemaal opgeklaard te zijn. “Ook op B2B-vlak willen we blijven scoren en verder groeien. Drie jaar geleden zijn we gestart met 4 mensen en nu tellen we 30 werknemers en een 80-tal onderaannemers. De afgelopen drie maanden hebben we zeven mensen aangeworven. Momenteel staan er zelfs nog vijf vacatures open. De omzet? Dit jaar mikken we op 25 miljoen euro. Voor 2019 is 30 miljoen euro de ambitie en hopen we niet alleen in Vlaanderen, maar vooral in Nederland onze positie aanzienlijk te versterken. Daarnaast willen wij ook meer inzetten of storage en de plaatsing van ledverlichting.”

 

Gutami Solar
Koolmijnlaan 181
3582 Beringen
0032 (0) 11 719300
www.gutami-solar.com
welkom@gutami.com