Onder het motto ‘Bruggen Bouwen‘ wordt het startschot gegeven voor de grootste Euregionale speed business dating ooit, een initiatief van JCI Beglië en ondersteunt vanuit MKB, LWV en Connect Limburg. Die is gepland op dinsdag 24 oktober op de brug over het Albertkanaal in Kanne (Riemst). JCI Limburg en Connect Limburg verwachten er 500 deelnemers: 250 van deze kant van de grens en evenveel van de andere kant.

JCI Limburg is de provinciale koepel boven de vijf Limburgse afdelingen van JCI (of Jaycees) , de internationale organisatie van jonge ondernemende mensen. JCI Limburg is elk jaar wel goed voor één of andere stunt. Met de wedstrijd [18-28] werd twee keer een flinke impuls gegeven aan het jonge ondernemerschap in Limburg. Ook het wereldrecord speed business dating staat op hun naam. En naar aanleiding van de sluiting van Ford Genk organiseerde JCI Limburg één van de grootste jobbeurzen ooit, precies op de terreinen van Ford Genk.

Voor dit najaar keek JCI Limburg met nadruk over de grens met Nederland. “Wij willen bruggen bouwen tussen de ondernemers, managers en functionarissen aan beide zijden van de grens”, zegt JCI-senator Andres Lesire. “En waar kunnen we dat beter doen dan op een brug vlak bij de grens met Nederland”, voegt voorzitter Jan Gorissen van JCI Limburg er aan toe.

Connecties

Om de ondernemers aan de overkant van de grens warm te maken voor dit initiatief, werd daar Connect Limburg onder de arm genomen. Connect Limburg is een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg en moet er de economie stimuleren door het grensoverschrijdend zaken doen te stimuleren. “Wij horen al dertig jaar spreken over zaken doen over de grens. Het wordt tijd dat er ook iets concreets gebeurt”, zegt Ine Creemers van Connect Limburg. JCI Limburg gaat zijn eigen connecties en de werkgeversorganisaties in Belgisch-Limburg aanspreken om het evenement te doen slagen. Connect Limburg doet hetzelfde aan de andere kant van de grens. Er is plaats voor telkens 250 deelnemers uit Belgisch- en Nederlands-Limburg.

Praktisch

Hoe steekt dat praktisch in elkaar? De brug over het Albertkanaal in Kanne wordt op 24 oktober gedurende 20 uur voor alle verkeer afgesloten. In een grote, transparante tent van 100 meter lang en 7 meter breed, zijn er voor de deelnemers minstens 15 speed dates van 4 minuten voorzien met iemand van de andere kant van de grens. Het geheel wordt overgoten met een culinaire saus van streekgerechten. De gouverneurs van de beide provincies Limburg geven de aftrap rond 19 uur. “Dat het evenement plaatsvindt op een unieke brug vlakbij de landsgrens, geeft er een enorme symboliek aan”, stelt Ine Creemers van Connect Limburg. “Al komen er maar een paar goede grensoverschrijdende contacten uit het hele evenement, dan zijn we al tevreden”, zegt Andres Lesire. “Van de andere kant hopen we dat dit initiatief in de toekomst op een of andere manier een permanent karakter krijgt.”

“In Belgisch-Limburg kijken ondernemers nog altijd richting Antwerpen en Brussel. Terwijl aan de andere kant nog zoveel zakelijke mogelijkheden liggen. En dat zonder de dagelijkse files”, vult Jan Gorissen aan. “We hopen alleszins dat alle deelnemers na afloop met een tas vol nieuwe contacten naar huis kan gaan”, aldus Ine Creemers.

www.bruggen-bouwen.com