Gutami Solar uit Beringen, dat behoort tot de Berrentec-groep van Marina Doggen, heeft er een broertje bij met Unique Lights & Power. “Met deze zijpoot versterken wij ons B2B-aanbod. Unique Lights verkoopt en leaset hoogkwalitatieve ledverlichting voor de industrie. Met Power geven wij bedrijven een antwoord op de vraag over hoe ze hun zonne-energie kunnen opslaan”, verduidelijkt Marina Doggen.

Woensdag zag de vennootschap het levenslicht. “Een eerste bijkomende entiteit”, klinkt Doggen ambitieus en mysterieus tegelijk. “Onze ledverlichting richt zich op de B2B: bedrijfshallen, havengebieden, voetbalstadions, kantoren, parkings … Unique Lights bestaat al in Nederland en voerde er opdrachten uit voor bedrijven als Coca-Cola en ExxonMobil. Deze zijsprong van Gutami heeft duurzame, energiezuinige verlichting in huis waar we tien jaar garantie op aanbieden. Wij hebben een team in huis dat het volledige concept voor de klant uittekent, berekent en plaatst. Uiteraard beantwoordt onze verlichting aan allerhande veiligheidsnormen en garanderen we een mooie kostenbesparing”.

Power

& Power is het achtervoegsel bij Unique Lights. “Energieopslag zit vandaag in de vergeethoek. Nochtans bestaan er allerhande systemen die het mogelijk maken om meerdere megawatt te bufferen. Wij bieden diverse producten voor storage aan. Op die manier kunnen de zonnepanelen ook in het weekend en tijdens de verlofperiode renderen. Hier richten wij ons eveneens op kleine (500 m²) en grote bedrijven. Opslag past in het totaalconcept inzake energiebesparing. Het gaat niet op om enkel te investeren in een betere isolatie of zonnepanelen. Je moet het volledige plaatje bekijken”.

Leasingformules

Unique Lights & Power werkte een leasingformule uit voor wie vandaag al wil investeren in groene energie maar niet over de nuttige budgetten beschikt. “Op die manier betaal je enkele jaren een bepaald bedrag om de installatie uiteindelijk volledig te kopen. Zo doe je twee keer je voordeel”, becijfert Doggen. De bedrijfsleidster hoopt met de zijsprong van Gutami Solar binnen een termijn van zeker drie jaar een tiental extra jobs te creëren.

 

www.gutami-solar.com
Info? Mail naar: m.doggen@uniquelights.com