Gutami Solar uit Beringen en het Hasseltse Eco-Invest slaan de handen in elkaar. Samen gaan ze dossiers aanpakken om businessklanten te ontzorgen op vlak van groene energie. “Wij bieden nu een volledig pakket aan: zonne-energie, storage, verlichting, HVAC en zoeken voor u uit welke financiering en investering het meest geschikt is. Uw verhoogde efficiëntie en lagere energiefactuur zijn volledig onze zorg”, zegt Marina Doggen van Gutami. De twee bedrijven blijven wel elk onder eigen noemer bestaan.

Eco-Invest zag recent het levenslicht. De start-up is opgericht door de Limburgse ondernemers Tom Heeren, Luc Helsen, Lieven Verpoorten en Jan De Schepper. Het jonge bedrijf zoekt uit welke energietechnieken het meest efficiënt kunnen zijn voor een bedrijf. “De klant kiest zelf welke investeringen er moeten gebeuren in duurzame toepassingen”, legt bestuurder Jan De Schepper uit. “Wij en Gutami doen de investering, voeren die uit en zorgen ook voor het onderhoud. De klant betaalt een som gedurende een bepaalde periode, net zoals een auto kan geleased worden. Na de looptijd is het mogelijk de energiezuinige installaties aan te kopen”, verklaarde Jan recent nog op Made in Limburg.

Snelle opbrengst

Gutami Solar is al jaren een betrouwbare en snel groeiende speler op de markt van zonne-energie. De firma uit de Berrentec-groep van Marina Doggen focust zich sinds dit jaar ook op energie-opslag en led-verlichting. “Met Eco-invest kunnen wij nu ons B2B- verhaal nog beter aanpakken en is het aanbod volledig. Zij hebben immers ook een HVAC-partner in huis. Wie een beroep op ons doet, ontzorgen wij helemaal. Geen gedoe meer met calculatie, investering, nadenken over welk type installatie, geschikte energiebron, manier van financiering … Dit was een service die wij misten. Samen verzekeren we de businessklanten van een besparing en garanderen de beste prestaties inzake energie-efficiëntie. U moet daarvoor geen werkmiddelen vrijmaken en de normale activiteiten niet belasten. Het gevolg is een snellere beslissing en uitvoering wat resulteert in een snellere opbrengst”.

www.gutami-solar.com

www.eco-invest.be