Protect NV is een verzekeringsmaatschappij gespecialiseerd in het verzekeren van beroepsaansprakelijkheid en bouwtechnische verzekeringen.
Haar voornaamste klanten zijn architecten, ingenieurs en aanverwante beroepers in de bouwsector.

Protect biedt haar klanten ook ondersteunende diensten aan zoals begeleiding van jonge architecten, infosessies, nieuwsbrieven met actuele thema’s, gratis juridisch advies, enz.
Om startende architecten te begeleiden in hun professionele leven, organiseren ze regelmatig seminaries over interessante onderwerpen die hen aanbelangen.

Op woensdag 13 november worden de Limburgse architecten uitgenodigd voor een infosessie met als titel “Werfverslagen: belang en praktische aanpak”. Verzekeringsmaatschappij Protect nv heeft hiervoor een zaal afgehuurd in Kinepolis Hasselt. Vanuit hun ervaring toont Protect het belang aan van een goed werfverslag en geeft men praktische tips over het concreet opstellen van zo’n verslag. Sprekers van dienst zijn Christophe Roelandt (gedelegeerd bestuurder Protect) en Geert Blervacq (architect BURO II & ARCHI +I).

Deze infosessie heeft zowel een nuttig als een aangenaam gedeelte. Na afloop van de infosessie krijgen alle aanwezige architecten de nieuwe film van Stijn Coninx, “Marina” te zien, naar het leven van Rocco Granata van Italië tot in de Limburgse mijnstreek. Na afloop van de film volgt er nog een exclusief miniconcert van Vittorio Simoni (vader van hoofdrolspeler Matteo) die met zijn band enkele nummers uit de film zal spelen.

Het event start om 18u30 in Kinepolis Hasselt en is volledig gratis. Inschrijving vooraf is wel vereist via de site www.protect.be (doorklikken naar seminaries).”